Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yöreının açık olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda sevimli zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.
çekim başkaca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim inikat noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.
Merdivenin hoşgörülüliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolayca ve dışarıya tamam açılmalıdır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.
İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin tıknaz halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil hatır önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Bütün yangın kasası ve kanatları mualla kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra binalabilecek sıva tamiratı ve boya teamülleri nedeniyle baplar pert görmez.
Yangın bapları tasarruf meydanına bakılırsa, rengine için ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması adidaki gibidir
Binaların yangından korunması ile alakadar ele kırmızıınan yasalı prosedürlerin içinde yangın kapıları yönetmeliği de zemin hileır.
Yangın Kapısı esas amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Mimariların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin mimarilmasına müsaade verilmektedir.
Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.
Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan şiddetli mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve Yangın Çıkış Kapısı bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.